Premier League opnieuw zonder fans: ook Liverpool en Everton moeten deuren sluiten

Premier League opnieuw zonder fans: ook Liverpool en Everton moeten deuren sluiten

30-12-2020 17:18 Laatste update: 18:55
50

Alle Premier League-wedstrijden zullen vanaf nu weer geheel zonder fans gespeeld moeten worden. Dit vanwege de snel oplopende coronabesmettingen in Engeland.

Gezondheidssecretaris Matt Hancock kondigde woensdag aan dat alle regio's in Engeland zich zullen bevinden in niveau 3 of 4, wat inhoudt dat de situatie rondom het coronavirus in die regio's zorgelijk is. Voor clubs in regio's met niveau 1 of 2 was het toegestaan om fans toe te laten in het stadion.

De regio Liverpool was de laatste regio met niveau 2, waardoor Liverpool en Everton tot en met woensdag supporters mochten ontvangen. Vanaf donderdagochtend mag geen enkele Premier League-club dus met supporters in het stadion voetballen.

Dit heeft onder anderen als gevolg dat de kraker tussen Manchester United en Liverpool op 17 januari achter gesloten deuren moet plaatsvinden. Het is überhaupt nog maar de vraag of die wedstrijd doorgang kan vinden. De Premier League-clubs zouden serieus overwegen om de competitie voor twee weken te stoppen, om het aantal coronagevallen binnen de clubs omlaag te krijgen.