PEC-spelers 'zagen het wel aankomen': 'Goed dat de wegen zich scheiden'

PEC-spelers 'zagen het wel aankomen': 'Goed dat de wegen zich scheiden'

31-12-2020 15:28
79

 Bram van Polen is niet verrast dat John Stegeman en PEC Zwolle na dit seizoen uit elkaar gaan. De routinier van de Blauwvingers had wel verwacht dat club en trainer tot dit besluit zouden komen.

Woensdag werd bekend dat Stegeman het seizoen afmaakt in Overijssel, maar daarna opstapt. Voor Van Polen en zijn collega-spelers kwam dat niet als een verrassing. "Ik denk dat niemand dat is", zegt hij tegen De Stentor. "Als je het heel sec bekijkt en alles op een rijtje zet, is het eigenlijk wel logisch. Dit zag iedereen wel een beetje aankomen."

Van Polen hoopt dat PEC een trainer aanstelt die de binding met de fans weer kan herstellen. Daar had Stegeman moeite mee, merkte ook de captain van de Blauwvingers. "Er is al te veel gebeurd om dat te herstellen. Dat zal de trainer zich ook wel realiseren. Ook daarom is het gewoon goed dat de wegen zich na dit seizoen scheiden. Sterker nog, ik denk dat het ook voor hem beter is."

Op dit moment is de formatie uit Zwolle de nummer elf van de Eredivisie. Ondanks dat de club niet in acuut degradatiegevaar verkeert is er vanuit de achterban veel kritiek op Stegeman, wiens houding niet zou aanspreken.