De Boer heeft selectie voor EK bijna rond: '75 tot 80 procent staat vast'

De Boer heeft selectie voor EK bijna rond: '75 tot 80 procent staat vast'

02-01-2021 08:47 Laatste update: 09:03
103

Bondscoach Frank de Boer heeft de selectie voor het EK 2021 al voor een groot deel in zijn hoofd. De trainer van het Nederlands elftal stelt dat de spelersgroep voor het toernooi al voor 75 tot 80 procent vaststaat.

Voor De Boer is het lastig kiezen tussen de vele talenten die zich het afgelopen jaar hebben laten zien. "We hebben een hoop jonge spelers, die op een hoog niveau spelen en aan de deur kloppen. Alleen kunnen ze niet allemaal mee", vertelt De Boer aan De Telegraaf.

"Jongens als Donyell Malen, Steven Bergwijn, Calvin Stengs, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners zitten er al bij. Mohamed Ihattaren, van wie ik geloof dat hij een grote speler wordt in de toekomst, heb ik al geselecteerd en dan laten ook Ryan Gravenberch, Sven Botman, Cody Gakpo, Mitchel Bakker en Justin Kluivert van zich horen."

Ook geeft de bondscoach aan dat hij en zijn staf de ontwikkeling van Jerdy Schouten (23) bij Bologna nadrukkelijk in de gaten houden. "Die doet het heel goed in de Serie A. Van Maarten Stekelenburg, mijn assistent, krijg ik regelmatig clipjes van hem te zien."