Van der Sar legt 'nieuwe standaard' uit: 'Werd ons verweten dat we zuinig waren'

Van der Sar legt 'nieuwe standaard' uit: 'Werd ons verweten dat we zuinig waren'

02-01-2021 09:10
148

Edwin van der Sar heeft bij Ajax een nieuwe standaard neer proberen te zetten wanneer het gaat over inkomende transfers. De koploper van de Eredivisie besteedt de laatste transferperiodes meer geld aan het halen van nieuwe spelers, wat volgens de algemeen directeur past bij de ambities van de club.

"In de periode 2010 tot 2014 werd ons verweten dat we te zuinig waren. Toen kwamen we uit een donkere periode met een lege kas. We hebben zelf een spaarpot opgebouwd voordat we in 2016/17 een andere ambitie hebben neergezet. Het doel werd: eerst kopen en dan verkopen", vertelt Van der Sar aan Voetbal International.

In de daaropvolgende jaren schoten de inkomende transferbedragen de lucht in. "Met het halen van Tadic en Blind en het langer bij elkaar houden van de ploeg, hebben we het interessanter gemaakt voor onszelf, maar ik denk ook voor het Nederlandse voetbal."

De algemeen directeur onderstreept voor het realiseren van deze inkomende transfers het belang van deelname aan de Champions League. "Pas dit seizoen leidt een landskampioenschap voor het eerst sinds lange tijd direct naar de groepsfase van de Champions League."

"Dat risico hebben we dus langere tijd bewust gelopen. Het kon ook, gezien ons eigen vermogen, maar als er veertig miljoen wegvalt is dat natuurlijk niet fijn", sluit Van der Sar af.