Van Gaal verrast door onthulling Blind: 'Beste aanvoerder die ik ooit heb gehad'

Van Gaal verrast door onthulling Blind: 'Beste aanvoerder die ik ooit heb gehad'

03-01-2021 07:43 Laatste update: 18:32
75

Danny Blind had een opvallend ritueel voor belangrijke wedstrijden van Ajax. De voormalig aanvoerder zocht altijd even het toilet op, vertelt hij in Andere Tijden Sport, dat terugblikt op de hegemonie van de ploeg van Louis van Gaal in de jaren negentig.

"Voor belangrijke wedstrijden ging ik altijd even op het toilet zitten. Dan ging ik de opstelling van de tegenstander met elf propjes wc-papier neerleggen op de grond. Ik ging dan schuiven. Ik legde die dan neer in een 4-3-3 of 4-4-2 en dacht: wat als ze nou achter elkaar gaan spelen in plaats van naast elkaar? Wat gaan we dan doen?", aldus Blind.

Volgens de oud-verdediger was het een geheugensteuntje. "Het was voor mij een soort van steuntje. Op het moment dat ik dat signaleer in het veld, dan hoef ik niet op Louis te wachten. Het was wel naar voren gekomen in de bespreking, maar ik wilde het gewoon even zien."

Van Gaal is verrast als hij het verhaal van Blind hoort. "Dat is wel mooi, dat wist ik niet. Ik dacht dat hij altijd een grote bolus moest doen", lacht de ex-bondscoach. "Dat is een ontboezeming. Als ik nu terugkijk op mijn carrière was hij de beste aanvoerder die ik ooit gehad heb."

De Andere Tijden Sport-documentaire over de wereldbekerwinst van Ajax wordt dit weekend in twee delen uitgezonden. Deel één was zaterdagavond te zien op NPO1, deel twee wordt zondag om 22.25 uur op dezelfde zender uitgezonden.