Lampard pareert kritiek en wijst op Chelsea-'flops': 'Halen ongelooflijk niveau'

Lampard pareert kritiek en wijst op Chelsea-'flops': 'Halen ongelooflijk niveau'

Gepubliceerd: zondag 3 januari 2021 om 08:03zo 03-01-2021 om 08:03

Chelsea trok afgelopen zomer liefst tachtig miljoen euro voor hem uit, maar Kai Havertz heeft moeite om de verwachtingen in te lossen. Frank Lampard betoogt in Engelse media dat de 21-jarige Duitser de tijd moet krijgen.

Havertz kwam tot dusver in veertien Premier League-duels in actie. Daarin scoorde hij pas één keer en gaf hij twee assists. Volgens Lampard speelt het coronavirus een belangrijke rol in de moeizame start van de aanvallende middenvelder. "Net toen Kai gewend raakte aan de Premier League, hij speelde enkele heel goede wedstrijden, liep hij het coronavirus op. En hij had er flink last van."

"Je ziet dat steeds meer mensen er over vertellen", vervolgt Lampard over het coronavirus. "Ik heb het één en ander gelezen over hoe mensen er last van kunnen hebben. Sommige mensen zijn asymptomatisch, maar hij had duidelijk een terugslag. We proberen hem te helpen."

Havertz kwam in zijn laatste zeven duels niet tot scoren en gaf ook geen enkele assist. Tijdens de laatste drie wedstrijden van Chelsea was hij slechts invaller. Lampard roept op om zijn topaankoop niet te vroeg af te schrijven. "Ik heb het volste vertrouwen in hem en we moeten hem de tijd geven."

De manager van The Blues stelt dat hij zelf ook tijd nodig had na zijn overstap van West Ham United naar Chelsea. Ook wil hij een Kevin De Bruyne- en Mohamed Salah-scenario voorkomen. Die twee werden weggestuurd en schitteren nu bij Manchester City en Liverpool. "We hebben spelers gezien die niet de tijd kregen, ergens anders aan de slag gingen en nu een ongelooflijk niveau halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws