'Iedereen kent Feyenoord-probleem, het was belangrijke reden voor stap naar AZ'

'Iedereen kent Feyenoord-probleem, het was belangrijke reden voor stap naar AZ'

03-01-2021 12:46
121

Elber Evora maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar AZ, waar hij wel eerst een stage moest afwerken. Daar had de 21-jarige doelman geen moeite mee.

"Ik ging weg bij Feyenoord en moest natuurlijk op zoek naar een nieuwe club. Mijn zaakwaarnemer heeft gebeld met AZ met de vraag of zij nog een keeper zochten", legt Evora uit aan ELF Voetbal. "De club wilde nog een keeper hebben voor Jong en nodigde me uit om stage te komen lopen. Ik kwam van het eerste van Feyenoord en dan zou je misschien denken dat dat niet nodig is. Maar ik voelde me zeker niet te groot om stage te lopen bij AZ."

"Het is een mooie club die altijd meedoet in de top van Nederland. Uiteindelijk mocht ik de stap maken", vervolgt Evora, die nog een andere reden geeft voor zijn overstap van Rotterdam naar Alkmaar. "Iedereen kent dat probleem. Het is voor Feyenoord jammer dat de beloften niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Gelukkig is dat bij AZ wel zo en dat was ook een belangrijke reden om deze stap te maken."