Club Brugge-coach na komst van Dost: Voor mij was dat geen groot item

Club Brugge-coach na komst van Dost: "Voor mij was dat geen groot item"

03-01-2021 13:00
21

Club Brugge-trainer Philippe Clement is in zijn nopjes met de komst van Bas Dost, maar het aantrekken van een nieuwe aanvalsleider was wat hem betreft geen prioriteit. Hij vond het wel meevallen met het 'spitsenprobleem' van de Belgische kampioen.

"We scoorden minder door de aanpak van de tegenstanders: na nieuwjaar gingen zelfs topploegen veel verdedigender tegen ons voetballen", zegt Clement in een interview met De Zondag over het gebrek aan scorend vermogen bij Club Brugge. "Jongens als Okereke konden hun normale spel niet meer spelen en hun kwaliteiten niet meer zo goed benutten, omdat er niet voldoende ruimte meer was."

Dost moet nu voor de doelpunten gaan zorgen, al was zijn transfer dus geen prioriteit voor Clement. "Voor mij is dat nooit een groot item geweest, maar met Dost komt er nu een profiel bij dat nog niet in onze kern aanwezig was en dat ook door zijn ervaring en persoonlijkheid heel interessant is", aldus de oefenmeester. De 31-jarige Nederlander kwam voor naar verluidt vier miljoen over van Eintracht Frankfurt.