Volendamse belegering levert niets op, MVV stunt op De Dijk

03-01-2021 21:50 Laatste update: 21:50
34

De start van 2021 is een valse voor FC Volendam. Het Andere Oranje had NEC van plek vijf kunnen stoten, maar liet zich in eigen huis verrassen door laagvlieger MVV.

FC Volendam-MVV 0-1
De gasten uit Maastricht lieten Volendam het spel maken en bleven zelf vrijwel continu op de eigen helft hangen. Eén spaarzame uitval leverde na twaalf minuten de fraaie 0-1 van Joeri Schroyen op. De bal wilde in het vervolg van de wedstrijd maar niet goed vallen voor de ploeg van Wim Jonk, die – ondanks een voortdurend overwicht voor zijn ploeg – niets anders restte dan het feliciteren van collega Darije Kalezic. MVV komt door de verrassende uitzege op gelijke hoogte met nummer 16 Jong PSV.

Telstar - NEC 5-2
Telstar werd na elf minuten in het zadel geholpen door de blunderende Norbert Alblas, die de bal zo aan Gyliano van Velzen gaf: 1-0. Van Velzen en Glynor Plet maakten er voor de rust nog 3-0 van. NEC had niets in te brengen.

Invaller Terell Ondaan bracht de spanning na een uur spelen een beetje terug, maar in rap tempo schakelde Telstar bij. Sebastian Soto maakte na 75 minuten 4-1 en Plet zorgde voor 5-1. De 5-2 van Elayis Tavsan was slechts voor de statistieken.

Telstar staat na achttien wedstrijden op plaats zeven. NEC heeft drie punten meer en is terug te vinden op plaats vijf.

Excelsior - NAC 0-3
NAC Breda is flitsend begonnen aan het nieuwe jaar. Door een 0-3 overwinning op Excelsior heeft de ploeg van Maurice Steijn de aansluiting met nummers een en twee SC Cambuur en Almere City weer gevonden.

NAC sloot de eerste seizoenshelft af met een knappe overwinning op FC Volendam, nadat de drie wedstrijden daarvoor niet werden gewonnen. Excelsior ging met een nederlaag tegen Cambuur de winterstop in en moet het nu doen met een zeer teleurstellende dertiende plaats.

NAC zocht meteen de aanval in Rotterdam-Kralingen en dat leverde kansjes op voor Mounir El Allouchi en Nick Venema. Na ruim een kwartier bezorgde Lewis Fiorini NAC de voorsprong. Daarna was het Excelsior dat dicteerde en gretig op zoek ging naar de gelijkmaker. Toch viel de goal vlak voor rust aan de andere kant: Kaj de Rooij maakte in de 44e minuut zijn eerste treffer voor NAC.

Excelsior kan zichzelf wel voor de kop slaan dat het niet één goal gemaakt heeft. De kansen waren er wel degelijk. NAC had het in de slotfase moeilijk, maar trok de zege wel over de streep en scoorde zelfs nog een keer: invaller Mario Bilate bepaalde de eindstand op 0-3.