Slap en inspiratieloos Chelsea verliest voor de vierde keer in zes wedstrijden

03-01-2021 19:21
108

Chelsea heeft tegen Manchester City de vierde nederlaag in zes wedstrijden geleden. Met Hakim Ziyech aan boord werd het 1-3. Van de laatste zes wedstrijden won Chelsea er één, dat was op 21 december tegen West Ham United.

Chelsea-manager Frank Lampard gaf in aanloop naar deze wedstrijd hoog op over Hakim Ziyech, die sinds maanden weer terugkeerde in de basis. Het gevaar van de Londenaren, voor zover het gevaar te noemen was, begon bij Ziyech, maar strandde daar vaak ook.

Aan de 0-1 van Ilkay Gündogan kon Chelsea niet zoveel doen, maar Lampard zal hoofdschuddend naar de 0-2 van Phil Foden hebben gekeken. Hij stond vogelvrij en tikte twee minuten later van dichtbij binnen. Manchester City had geen moeite om Chelsea onschadelijk te maken. En verder had Chelsea geen grip op Manchester City, waar Kevin De Bruyne als valse spits diende. Hij maakte er na 34 minuten 0-3 van, opnieuw na weifelend optreden van de Chelsea-defensie.

De wedstrijd leek voor de rust al gespeeld, want Chelsea bakte er werkelijk niets van op Stamford Bridge. Ziyech werd na een uur gewisseld door Lampard, die in de rust ook al Christian Pulisic bracht. Het maakte niets meer uit. Chelsea was tandeloos en leek niet meer in een comeback te geloven. Manchester City maakte ook geen aanstalten meer om de score uit te breiden. Callum Hudson-Odoi deed in de blessuretijd nog wel iets terug voor Chelsea.

Manchester City klimt met twee plaatsen op de ranglijst en staat nu vijfde. Chelsea daalt naar de achtste plaats.