Inspiratiebron voor Oranje-back Wijndal: 'Ze weet dat ze me op de kast jaagt'

Inspiratiebron voor Oranje-back Wijndal: 'Ze weet dat ze me op de kast jaagt'

Gepubliceerd: maandag 4 januari 2021 om 07:08ma 04-01-2021 om 07:08

Voor Owen Wijndal was 2020 een veelbewogen jaar. De AZ-verdediger maakte zijn debuut in het Nederlands elftal en wist meteen indruk te maken. Hij blikt terug op zijn eerste tijd bij het Nederlands elftal en haalt zijn goede band met Memphis Depay aan.

De eerste keer een wedstrijd spelen voor het Nederlands elftal: Wijndal vond het een bijzonder gevoel, maar had wel even tijd nodig om te wennen. "Bij Oranje voetbal je toch met andere jongens om je heen. Zij weten nog niet wat ik kan en ik weet nog niet exact wat hun kwaliteiten en mindere punten zijn", begint de AZ-back in gesprek met De Telegraaf.

In huize Wijndal waren ze in ieder geval trots op Owen, die daar wel om kan lachen. "Mijn moeder kan zichzelf altijd heel geraffineerd uiten en weet dat ze mij daarmee op de kast jaagt. Als ik lekker heb gespeeld is het van 'goed gespeeld Owen' en 'bla bla bla'. Na een mindere wedstrijd zegt ze altijd: wat vond je er eigenlijk zelf van? Dan weet ik gelijk hoe laat het is, zoals ook na mijn debuut voor Oranje. Mijn vader zei na 'Mexico' dat hij mij wel eens beter had zien spelen. Maar bij hen overheerste wel degelijk de trots, ze waren nog gelukkiger met mijn debuut dan ikzelf."

Wijndal had in zijn eerste wedstrijden voor Oranje meteen 'een goede connectie met ploeggenoot Memphis'. "Het is altijd lekker als je met iemand speelt die weet wat jij wilt en andersom. Dat je elkaar begrijpt, vooral dát is lekker. Daar ga je ook beter van spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Wijndal de beste linksback van Nederland?

Ja
85%
Nee
15%
(718 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws