'Ajax en Wolverhampton Wanderers praten met zaakwaarnemer Eriksen'

'Ajax en Wolverhampton Wanderers praten met zaakwaarnemer Eriksen'

04-01-2021 23:48 Laatste update: 23:56
139

Ajax is in gesprek met de zaakwaarnemer van Christian Eriksen. Dat meldt Sky Italia. Het is echter nog maar de vraag of Ajax erin slaagt om de Deen naar Amsterdam te halen.

Eriksen zit bij Internazionale op een dood spoor en mag vertrekken, maar een huurperiode heeft niet de voorkeur van de nummer twee van de Serie A. Volgens de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano wil Inter alleen verkopen. Het is niet duidelijk hoe Ajax erin staat en of de club in staat is om Eriksen te kopen. Daarnaast moet hij een terugkeer in Amsterdam zien zitten. 

Ajax-fans hoeven zich voorlopig geen illusies te maken, want de interesse in Eriksen is (nog) niet concreet. Het management van de Deen praat ook met Wolverhampton Wanderers. Paris Saint-Germain zou ook belangstelling hebben, maar de club uit Parijs heeft nog geen bod gedaan. Verder zijn ook andere clubs nog niet concreet.

Geïnteresseerde clubs moeten het tot 2024 lopende contract van Eriksen afkopen, maar Inter zal niet de hoofdprijs voor hem krijgen. De club betaalde vorig jaar winter 27 miljoen euro om hem bij Tottenham Hotspur op te pikken. Zijn verbintenis daar liep nog zes maanden. Het afgelopen half jaar bij Inter heeft de marktwaarde van Eriksen geen goed gedaan.