Van Wonderen keert zich publiekelijk tegen corona-protocol: Vragen om blessures

Van Wonderen keert zich publiekelijk tegen corona-protocol: "Vragen om blessures"

06-01-2021 08:51 Laatste update: 11:51
36

Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen kraakt het protocol rondom het coronavirus in het betaald voetbal. De 52-jarige trainer miste tegen Jong PSV (2-3-winst) maar liefst tien spelers vanwege een coronabesmetting, maar desondanks moest zijn ploeg gewoon spelen.

Volgens het protocol kan een wedstrijd pas afgelast worden als meer dan de helft van de geteste spelers een positieve uitslag heeft. Dat was bij Go Ahead Eagles niet het geval.

Van Wonderen keert zich in gesprek met ESPN tegen het protocol. "De limiet staat op 50 procent. Dat is iets wat de clubs met elkaar hebben afgesproken, maar je kan zeggen dat ze dat met zijn allen niet goed hebben gedaan. Als zo'n situatie zich voordoet kun je zeggen: je hebt nog genoeg spelers over. Maar nu moet ik jongens die dat niet gewend zijn veel wedstrijden laten spelen."

Van Wonderen vervolgt: "Dat is vragen om blessures en als dat is wat we willen..", stelt hij. "Of we hebben er niet goed over nagedacht, of we nemen alles op de koop toe in het kader van the show must go on. Maar dit lijkt me niet gezond voor de spelers."