ESPN heeft slecht nieuws voor KKD-fans: 'Het geld om alles live te brengen is op'

ESPN heeft slecht nieuws voor KKD-fans: 'Het geld om alles live te brengen is op'

06-01-2021 10:31
132

Vanaf 15 januari zendt ESPN nog maar vier wedstrijden per Keuken Kampioen Divisie-speelronde live uit. Op dit moment kunnen fans van alle clubs op het tweede niveau rechtstreeks volgen, maar wegens geldgebrek komt daar verandering in.

Per speelronde kiest ESPN, het voormalige FOX Sports, vier wedstrijden uit die op de kanalen te volgen zijn. Dat valt te lezen in het Algemeen Dagblad. De overige wedstrijden zitten alleen in het schakelprogramma en fans van die clubs kunnen dus alleen hoogtepunten van hun team zien. Omdat supporters voorlopig nog niet terug naar de stadions mogen zorgt dit er voor dat veel fans hun club langere tijd niet meer live kunnen zien.

Aan het begin van dit seizoen is veel geld uitgetrokken om alle wedstrijden in de eerste en tweede periode uit te zenden, in de hoop dat er in periode drie en vier weer publiek naar de stadions mocht. "Maar nu is het geld op om alle duels live uit te zenden", zegt algemeen directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie tegen het AD. "De productiekosten om op deze voet verder te gaan zijn gewoon te hoog."

Daarnaast speelt ook het competitieschema een rol in het besluit van ESPN. Het programma is dermate druk dat wedstrijden niet nog meer gespreid kunnen worden ten gunste van de televisie-uitzendingen. Vrijdagavond, zaterdagmiddag, zondagmiddag en maandagavond worden de 'tijdslots' waarin wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie te zien zullen zijn.