Gehavend AZ tijdens 'Super January': 'Het is toch ernstiger dan we dachten'

Gehavend AZ tijdens 'Super January': 'Het is toch ernstiger dan we dachten'

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2021 om 12:13vr 08-01-2021 om 12:13

AZ kan in 'Super January' niet beschikken over Dani de Wit en Jonas Svensson. Het tweetal lag er al een tijdje uit en een rentree in de komende weken ligt niet in de lijn der verwachtingen.

Svensson raakte eind november geblesseerd aan zijn onderbeen en wist al een tijdje dat de topwedstrijden in januari voor hem te vroeg zouden komen. "Ik hoop dat ik in februari of maart weer op het veld kan staan", zegt de Noorse rechtsback tegen NH Nieuws. "Ik moet geduldig zijn. Als ik weer op het veld sta, dan moet ik spelen zoals ik altijd doe en niet bang zijn."

Dat De Wit de komende wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan is een grotere teleurstelling voor AZ. "Het leek in eerste instantie wel mee te vallen, maar toen we daarna een MRI lieten maken bleek dat het toch ernstiger was", laat de aanvallende middenvelder weten. "Het is lastig om te zeggen wanneer ik weer kan spelen, maar de kans is heel groot dat dat deze maand in ieder geval niet meer gaat lukken."

AZ begint de januarimaand met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle en treft midweeks PSV in Eindhoven. Daarnaast staan er ook twee krachtmetingen met Ajax op het programma: eenmaal voor de beker en eenmaal voor de competitie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws