'Hendrix gaat PSV na zestien jaar verlaten, middenvelder vertrekt naar Rusland'

'Hendrix gaat PSV na zestien jaar verlaten, middenvelder vertrekt naar Rusland'

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2021 om 14:41za 09-01-2021 om 14:41

Laatste update: zaterdag 9 januari 2021 om 15:02za 09-01-2021 om 15:02

Jorrit Hendrix gaat PSV verlaten voor Spartak Moskou. De controlerende middenvelder, die ruim zestien jaar voor de club uit Eindhoven speelde, wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag gepresenteerd bij de Russische topclub.

PSV kan rekenen op een klein transferbedrag voor de middenvelder die dit seizoen amper aan spelen toe kwam bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. Hendrix was onder trainer Roger Schmidt op het tweede plan beland in Eindhoven en mocht uitkijken naar een nieuwe club. 

Het contract van de 25-jarige Hendrix liep eveneens af aankomende zomer. De middenvelder maakt geen deel uit van de PSV-selectie aankomende zondag in het treffen met Ajax.

Hendrix speelde ruim zestien jaar voor de club uit Eindhoven en won in die periode drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De controleur uit Panningen zat dit seizoen echter vaker op de bank dan hem lief is, mede door de komst van Ibrahim Sangaré.

Seizoenenlang was Hendrix echter wel een onbetwiste basisspeler in Eindhoven. In de jaren dat Hendrix actief was in het shirt van PSV kwam de middenvelder tot 239 officiële wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws