Buijs schreeuwt spelers toe: 'Ik reis niet 300 kilometer voor een speeltuin'

Buijs schreeuwt spelers toe: 'Ik reis niet 300 kilometer voor een speeltuin'

09-01-2021 23:38
60

Danny 'Simeone' Buijs schreeuwde zaterdagavond de longen uit zijn lijf in De Galgenwaard. De trainer van FC Groningen zag hoe zijn ploeg een vroege 0-2 voorsprong nam, maar steeds verder terug moest: uiteindelijk viel in minuut 94 de gelijkmaker van FC Utrecht, ondanks de fanatieke coaching van Buijs.

Daar was ook alle reden toe, liet hij na afloop weten aan ESPN. "Ik wil niet verliezen. En als we verliezen, omdat jongens domme dingen doen... Daar heb ik heel veel moeite mee. Ik ga niet driehonderd kilometer reizen om hier in een speeltuin te zitten, dat we er dan vanaf gaan", aldus de uitgesproken Buijs. "Als we verliezen omdat de tegenstaander veel beter is en omdat iemand een fout maakt, dat kan een keer gebeuren. Maar als je het vertikt om met je man mee te lopen of vanuit je positie te spelen, dat moet je niet te vaak doen bij mij. Dan moet je lekker naast me komen zitten."

Met name Ahmed El Messaoudi moest het ontgelden. "Of ik daar rekening mee houd? Niet als ze niet met hun man meelopen. Of als ze niet de dingen doen die wij met elkaar afspreken, waar we het hele jaar mee bezig zijn. Dan vertel ik het een paar keer hard. En als hij (El Messaoudi, red.) dat niet gaat verbeteren, dan gaat iemand anders erop."