Fortuna Sittard bezegelt eerste wintertransfer: 'Prachtige kans voor de club'

Fortuna Sittard bezegelt eerste wintertransfer: 'Prachtige kans voor de club'

Gepubliceerd: zondag 10 januari 2021 om 17:05zo 10-01-2021 om 17:05

Fortuna Sittard heeft zich verzekerd van de eerste transfer van 2021: Mickaël Tirpan maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar Limburg. Hij komt over van Kasimpasa.

Tirpan is een 27-jarige Belg met Turkse roots, die als rechtsback en op het middenveld uit de voeten kan. Hij mocht weg bij Kasimpasa en maakt het seizoen op huurbasis af bij Fortuna Sittard, zo maakt de eredivisionist kort na de 1-3 zege op sc Heerenveen bekend. "Ik ben blij dat het rond is", reageert Tirpan op de Fortuna-site.

"Het Nederlandse voetbal, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit. Ik ben blij als ik maandag op het trainingsveld sta en mijn nieuwe ploeggenoten kan ontmoeten. We spelen in januari veel belangrijke wedstrijden, een mooie gelegenheid om meteen van waarde te zijn voor het team."

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna, ziet Tirpan als een buitenkansje. "Het is een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. We halen met Mickaël een ervaren versterking in huis, die er meteen zal staan. Hij was tot aan zijn komst een vaste waarde in het elftal van Kasimpasa. Een prachtige kans voor Fortuna Sittard om een speler van dit kaliber toe te voegen aan de selectie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws