VP's Elftal van de Week: drie PSV'ers, Tukkers en eenling van Ajax

VP's Elftal van de Week: drie PSV'ers, Tukkers en eenling van Ajax

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 10:00ma 11-01-2021 om 10:00

PSV is met drie spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook FC Twente en VVV-Venlo deden het goed in de vijftiende speelronde van de Eredivisie en leveren elk twee spelers.

Thorsten Kirschbaum (VVV-Venlo)
Georgios Giakoumakis bezorgde VVV in extremis de drie punten tegen Willem II, maar zonder Thorsten Kirschbaum hadden de Venlonaren zich tevreden moeten stellen met een punt. In de slotminuut redde hij uitstekend.

Daryl Janmaat (ADO Den Haag)
Niet als rechtsback, maar als centrale verdediger liet Janmaat na een voetballoos jaar meteen zien het voetballen niet verleerd te zijn. De 34-voudig international is de leider die ADO zoekt.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Op 35-jarige leeftijd nog steeds goud waard voor PEC. De clubman uit Nijkerk stond aan de basis van het verrassende gelijkspel tegen AZ. Hoogtepunt was zijn sliding, waarmee hij een treffer van Myron Boadu voorkwam.

Jayden Oosterwolde (FC Twente)
Twente won 1-4 van FC Emmen en de negentienjarige Oosterwolde speelde niet voor het eerst dit seizoen een belangrijke rol. Hij is één van de grote verrassingen dit seizoen.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Yvon Mvogo had zijn keepershandschoenen net zo goed aan Sangaré kunnen geven. De Ivoriaan dook keer op keer op om zijn keeper te helpen. Ook in de duels was hij ijzersterk: de 0-2 van PSV kwam na zijn onderschepping tot stand.

Matus Bero (Vitesse)
Niet de veelbesproken vedettes Oussama Tannane en Riechedly Bazoer houden Vitesse op koers in de Eredivisie, maar Bero. De onvermoeibare Slowaak wordt steeds belangrijker en begint nu ook nog te scoren.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Cerny had een plek nodig waar alles zou samenvallen en dat heeft hij gevonden bij FC Twente. In de eerste wedstrijd van 2021 deed hij er met twee goals en een assist nog een schepje bovenop.

Dusan Tadic (Ajax)
In dit soort wedstrijden wordt vooral naar hem gekeken, als het even iets minder loopt bij Ajax. Tadic stelde niet teleur: de aanvoerder nam voorin het voortouw en leidde de belangrijke aansluitingstreffer in.

Donyell Malen (PSV)
Als een echte spits wil Malen natuurlijk liever scoren, maar zijn twee assists op Eran Zahavi zullen hem ook goed smaken. De spits was in de eerste helft van de topper in Amsterdam nauwelijks te stoppen. Zijn voetbeweging voor de 0-1 was weergaloos.

Eran Zahavi (PSV)
Zahavi scoorde twee keer tegen Ajax en verdriedubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Na een frustrerende 2020 is het nieuwe kalenderjaar wel goed begonnen voor de Israëlische spits, die hongerig zal zijn naar meer.

Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo)
Een fenomeen, dat is Giakoumakis. De Griekse spits onderstreepte zondag met twee goals tegen Willem II zijn goudwaarde voor VVV. De Venlose club scoorde dit seizoen 21 keer, waarvan de Eredivisie-topscorer er twaalf (!) maakte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws