De Ligt-loos Juventus kan opgelucht ademhalen tegen tiental van Sassuolo

10-01-2021 22:42 Laatste update: 22:44
13

Juventus is zondagavond met de schrik vrijgekomen in zijn jacht op titelprolongatie. La Vecchia Signora beëindigde midweeks de ongeslagen status van koploper AC Milan en won zondag in de slotfase van het tot tien spelers gedecimeerde Sassuolo.

Juventus begon als nummer zes van Italië aan het duel met de nummer zeven en moest het stellen zonder Matthijs de Ligt, die deze week een coronatest aflegde. Het duel kwam op slag van rust pas tot leven. Pedrio Obiang gleed ongecontroleerd door op Federico Chiesa en kreeg na inmenging van de VAR een rode kaart.

De gastheren gingen direct op jacht naar de openingstreffer en konden vijf minuten na rust juichen. Rechtsback Danilo stoomde op en verschalkte doelman Andrea Consigli met een diagonale schuiver: 1-0. De tien van Sassuolo beschikten echter over veerkracht en stonden in een mum van tijd weer op gelijke hoogte. Grégoire Defrel glipte tussen Leonardo Bonucci en Merih Demiral door en schoot de 1-1 binnen.

Vervolgens leek het er lange tijd op dat Juventus zich stuk zou bijten op Sassuolo: Consigli pakte uit met een save op een inzet van Dejan Kulusevski. Vijf minuten voor tijd zorgde Aaron Ramsey echter alsnog voor opluchting in Turijn, nadat hij door al zijn tegenstanders over het hoofd werd gezien: 2-1. Cristiano Ronaldo maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde met zijn 3-1.

De winnaar van de laatste negen Serie A-edities komt op 33 punten en klimt naar plek vier. De achterstand op AC Milan bedraagt zeven punten, maar Juventus heeft de inhaalwedstrijd tegen Napoli nog tegoed.