Schaars als voorbeeld bij Heerenveen: 'Hoop dat ik net zo succesvol word'

Schaars als voorbeeld bij Heerenveen: 'Hoop dat ik net zo succesvol word'

11-01-2021 15:50
27

Siem de Jong hoopt bij sc Heerenveen in de voetsporen van Stijn Schaars te kunnen treden. De middenvelder was op latere leeftijd nog erg belangrijk voor de Friezen en De Jong wil dat ook bewerkstelligen.

Schaars is inmiddels gestopt met voetballen, maar maakte tussen 2016 en 2019 als dertiger indruk in het shirt van Heerenveen. Hij werd zelfs geselecteerd voor Oranje en De Jong weet dan ook wat hem te doen staat. "Hij is een goed voorbeeld van iemand die hier met veel plezier heeft gespeeld en een goede rol heeft gehad", zegt de voormalig Ajacied tegen het Algemeen Dagblad.

De van FC Cincinnati afkomstige middenvelder is op dit moment 31 jaar en hoopt eenzelfde pad te kunnen bewandelen als Schaars. "Hij is zeker iemand waar je naar kijkt. Ik zit nu aan het begin van mijn periode bij Heerenveen en ik kan alleen maar hopen dat mijn tijd hier net zo succesvol wordt."

De eerste wedstrijd van De Jong in het shirt van Heerenveen verliep echter nog niet zoals gehoopt. In het eigen Abe Lenstra Stadion verloren de Friezen met 3-1 van Fortuna Sittard, dat in de rust zelfs met 3-0 voor stond. In de tweede helft redde spits Henk Veerman de eer namens De Jong en de zijnen. De Achterhoeker werd volgens afspraak na een uur gewisseld.