Schmidt komt met slecht PSV-nieuws: Götze staat voorlopig buitenspel

Schmidt komt met slecht PSV-nieuws: Götze staat voorlopig buitenspel

12-01-2021 11:36 Laatste update: 11:50
181

Slecht nieuws voor PSV: Mario Götze staat naar verwachting nog zeker twee weken buitenspel met een spierblessure. Dat bevestigt trainer Roger Schmidt.

Götze ontbrak zondag tegen Ajax in de eerste topper van Super January en daar blijft het niet bij, zo bleek uit een nieuwe MRI-scan. "We missen Mario denk ik twee weken", aldus Schmidt op de persconferentie voor de woensdagavondwedstrijd tegen AZ. "We kunnen geen risico met hem nemen. We gaan het opbouwen, controleren hem na twee weken en dan zien we het wel."

PSV speelt de komende twee weken tegen AZ, Sparta, FC Volendam en RKC Waalwijk, wedstrijden die Götze allemaal mist. Cody Gakpo viel tijdens de topper tegen Ajax (2-2) uit met een enkelblessure, maar de schade valt mee. "Het ziet er oké uit, het is geen grote blessure", aldus Schmidt, die verder kan beschikken over een fitte selectie. "Mauro Júnior, Ryan Thomas en Erick Gutiérrez zijn weer terug. Nog niet honderd procent, maar wedstrijden spelen helpt hen om in topconditie te komen. Het ziet er beter uit dan voor Kerst."