Dumfries noemt ideale vervolgstap na PSV: 'Ik zie de koppen alweer voor me'

Dumfries noemt ideale vervolgstap na PSV: 'Ik zie de koppen alweer voor me'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 07:43wo 13-01-2021 om 07:43

De kans is groot dat Denzel Dumfries zijn contract gaat verlengen bij PSV. De 24-jarige rechtsback hoopt desondanks op een transfer naar een topcompetitie na dit seizoen.

"We zijn in gesprek en het is de bedoeling dat we gaan verlengen", zegt Dumfries, die momenteel tot medio 2023 vastligt in Eindhoven, tegen Voetbal International. "Contractverlenging betekent niet automatisch dat ik langer blijf. Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon."

"Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld", vervolgt de aanvoerder van PSV. "Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland. De Premier League en de Bundesliga passen bij mijn spel. Ik zie de koppen alweer voor me, maar ik vind dat ik het mag zeggen en ik denk dat iedereen ook wel kan zien dat ik er klaar voor ben."

"Ik heb vier jaar op het hoogste niveau in Nederland en meer dan honderd wedstrijden voor topclub PSV gespeeld. Het is straks tijd voor de volgende stap. Vertrekken met een kampioenschap. Die titel moet de kers op de taart worden. Voor mij is het dus vol gas geven. Ik móét kampioen worden", besluit de Oranje-international.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Dumfries mee bij een Europese topclub?

(2013 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws