Verbannen Gudmundsson mist weerzien met PSV: 'Jammer, hij is echt goed'

Verbannen Gudmundsson mist weerzien met PSV: 'Jammer, hij is echt goed'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 14:16wo 13-01-2021 om 14:16

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 15:56wo 13-01-2021 om 15:56

Albert Gudmundsson verliet PSV in augustus 2018 om bij AZ aan te sluiten, maar dat heeft voorlopig nog niet voor een absolute doorbraak in het profvoetbal gezorgd. De IJslander is geen vaste basisspeler en zal woensdagavond niet in actie komen tegen zijn oude club.

Pascal Jansen, op dit moment de trainer van AZ, verwees Gudmundsson naar het tweede elftal vanwege 'onprofessioneel gedrag'. Dat spijt Dennis Haar, die bij de Alkmaarders én bij PSV werkte en bij die laatste club de IJslander onder zijn hoede had. "Ik weet niet precies wat daar gebeurd is en daar wil ik mij ook niet in mengen", zegt de huidige assistent van KRC Genk-trainer John van den Brom tegen De Telegraaf. "Maar jammer is het wel."

De aanvaller, die onder Arne Slot wel speeltijd kreeg en teleurgesteld was dat Jansen hem niet opstelde, kan volgens Haar beslissend zijn voor AZ. "Het is een unieke jongen die echt goed kan voetballen. Hij ziet oplossingen die anderen niet zien en heeft echt een geweldig inzicht. Hij was bij mij in Jong PSV heel beslissend. Als hij meedeed, scoorde hij bijna altijd. Maar hij laat het ook ergens liggen, anders zou hij wel vaker opgesteld worden."

Zonder Gudmundsson speelt AZ woensdagavond de topper in Eindhoven tegen PSV. Het treffen tussen de nummer twee en de nummer vijf van de Eredivisie begint om 18.45 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt PSV - AZ?

Zege PSV
57%
Zege AZ
24%
Gelijkspel
19%
(4305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws