Update: 'Ajax-beul Balk bereikt akkoord met Utrecht en vertrekt komende zomer'

Update: 'Ajax-beul Balk bereikt akkoord met Utrecht en vertrekt komende zomer'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 17:34do 14-01-2021 om 17:34

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 17:37do 14-01-2021 om 17:37

Remco Balk gaat FC Groningen verlaten en vervolgt zijn loopbaan volgens RTV Noord bij FC Utrecht. De talentvolle vleugelaanvaller wilde zijn contract bij de Trots van het Noorden niet verlengen en kan komende zomer gratis de deur uitlopen.

Volgens RTV Noord zijn Utrecht en Balk er 'zo goed als uit' over een meerjarig contract. Dat nieuws volgt op het feit dat FC Groningen en de speler niet tot overeenstemming kwamen over het verlengen van de verbintenis. Het is nog niet duidelijk of de 19-jarige vleugelaanvaller deze transferperiode nog vertrekt of over een half jaar naar de Domstad trekt. In het eerste geval moet FC Utrecht een transfersom betalen.

Balk doorliep de hele jeugdopleiding van de noorderlingen en heeft tot dusver elf officiële wedstrijden in het eerste elftal achter zijn naam staan. Het hoogtepunt in de nog korte carrière van de aanvaller uit Zuidhorn is het winnende doelpunt dat hij maakte tegen Ajax. Dat is ook zijn enige treffer voor Groningen. Bij FC Utrecht kan hij na Benaissa Benamar, Djenairo Daniels en Hidde ter Avest de vierde winteraanwinst worden.

Update: Voetbal International weet te melden dat Balk een akkoord heeft bereikt met FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller maakt het seioen nog af bij Groningen en maakt komende zomer de overstap naar de ploeg uit de Domstad. Hierdoor zal Groningen geen transfersom ontvangen voor Balk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is dit een verstandige keuze van Balk?

(1923 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws