Ingecalculeerd ontslag voor Verbeek na zege op PSV: 'Stewart 2 dagen onvindbaar'

Ingecalculeerd ontslag voor Verbeek na zege op PSV: 'Stewart 2 dagen onvindbaar'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 18:43wo 13-01-2021 om 18:43

De Eredivisie-topper tussen PSV en AZ heeft bijzondere herinneringen naar boven bij ESPN-analist Gertjan Verbeek. De momenteel clubloze trainer leidde AZ in september 2013 naar een thuiszege op PSV, maar wist toen al dat het zijn laatste wedstrijd in Alkmaarse dienst zou worden.

De chemie tussen Verbeek en de spelersgroep was verdwenen, concludeerde toenmalig technisch directeur Earnest Stewart. "Die was twee dagen lang onvindbaar, dus er waren al wat geruchten. Uiteindelijk heb ik Toon (huidig PSV-directeur Toon Gerbrands, red.) gebeld: Toon, doe niet zo kinderachtig. Laat die Stewart mij nou eens bellen, hij is mijn baas. Dat hij even vertelt wat er aan de hand is", vertelt Verbeek ruim zeven jaar na dato.

Uiteindelijk hadden de twee op de dag van de wedstrijd contact. "Ik vroeg: is het nog nodig dat ik die wedstrijd doe? Hij zei: we hebben morgen een gesprek. Ik zei: oké, dan weet ik genoeg", aldus Verbeek, die niet heeft overwogen om zijn 'afscheidswedstrijd' over te slaan. "Nee, je wil die jongens ook niet laten vallen. En klaar. Dan doe je je werk, het hoort erbij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws