AZ-spits Druijf verruilt Nederland voor België: huurconstructie met optie tot koop

AZ-spits Druijf verruilt Nederland voor België: huurconstructie met optie tot koop

14-01-2021 10:15 Laatste update: 12:22
77

KV Mechelen heeft de komst van Ferdy Druijf officieel gemaakt. De AZ-spits wordt voor een half jaar gehuurd van AZ. Mechelen heeft in de onderhandelingen met AZ een aankoopoptie bedongen.

Dat maakt de Belgische club via officiële kanalen bekend. 'Druijf is 1 meter 90 lang en voormalig Nederlands jeugdinternational. Het jeugdproduct van AZ scoorde twee seizoenen geleden maar liefst 29 keer in 34 wedstrijden in de Nederlandse Eerste Divisie. Hij kroonde zich daarmee tot topschutter van de competitie en werd verkozen tot talent van het jaar', geeft Mechelen in een eerste reactie op de clubwebsite aan.

Druijf speelde veertien keer voor het eerste elftal van AZ, al waren dat vooral invalbeurten. Bij KV Mechelen hoopt de jonge aanvaller meer minuten te maken. "Ik wil weer spelen. Tot nu toe bleef het in Alkmaar bij invalbeurten. Ik kreeg al een rondleiding en wat info over de manier van spelen van Mechelen. Ik wist dat ik hier moest zijn", aldus Druijf.

Sportief directeur van Mechelen Tom Caluwé, voormalig FC Utrecht-speler, is blij met de transfer. "Ferdy is een afwerker pur sang die leeft om doelpunten te maken. Zijn mentaliteit en werklust passen perfect bij onze club. Daarnaast toonde Ferdy ook meteen een enorme wil om naar KV Mechelen te komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie