Schöne terug bij Ajax: 'Vrijblijvend, train mee om conditie op peil te houden'

Schöne terug bij Ajax: 'Vrijblijvend, train mee om conditie op peil te houden'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 11:03do 14-01-2021 om 11:03

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 11:29do 14-01-2021 om 11:29

Lasse Schöne is terug in Nederland. De middenvelder gaat meetrainen bij Ajax, zo maakt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International bekend. Of het de Deense middenvelder een contract op gaat leveren moet de toekomst uitwijzen.

"Het is vrijblijvend, ik mag meetrainen om mijn conditie op peil te houden", laat Schöne weten in gesprek met VI. "Ook met het oog op komende zomer, het EK, is het belangrijk om een paar goede en fitte maanden te draaien. Ik weet nog niet waar dat uiteindelijk zal zijn."

Schöne kon vanuit Italië zo terug naar zijn oude huis in Nederland. "Dinsdag zijn we in Nederland geland. We hebben het de afgelopen dagen op een goede manier kunnen afsluiten in Genua. Met onze vrienden daar, de kinderen met vrienden op school, dat vonden we belangrijk. We hebben ons huis hier altijd aangehouden, dus het was vertrouwd wakker worden vanochtend voor ons allemaal."

De Deense middenvelder was in zijn eerste seizoen in Italië een vaste waarde, maar zat de laatste tijd vooral op de bank. Spijt van zijn transfer naar de Serie A heeft hij absoluut niet. "Een topcompetitie, waarin ik mooie wedstrijden tegen grote clubs heb mogen spelen. Leuke ervaringen en voetballend was het vooral in de tweede seizoenshelft wel oké. Maar in de afgelopen drie maanden heb ik niets meer gespeeld. Dat was voor velen, en zeker ook voor mij, een verrassing. Het was een rare periode."

Een vertrek was voor beide partijen het beste, zo geeft Schöne toe. Hij werd dit seizoen niet ingeschreven, waardoor hij dit seizoen niet in actie kon komen voor Genoa. Er is de nodige interesse vanuit Nederland en het buitenland, maar Schöne gaat zich voorlopig melden bij Ajax.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws