De Graafschap snel klaar met Roda, Excelsior doorbreekt reeks van zes nederlagen

15-01-2021 20:36 Laatste update: 18-01-2021 13:34
28

De Graafschap blijft goed meedoen in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Mike Snoei won op bezoek bij Roda JC met 1-3. Excelsior doorbrak de slechte reeks in de competitie en won na zes opeenvolgende nederlagen van FC Eindhoven (1-0). FC Dordrecht en FC Volendam kwamen niet tot scoren.

Roda JC - De Graafschap 1-3
Een zwak Roda JC verspeelde in de eerste helft de kans op een goed resultaat tegen De Graafschap. De Superboeren kwamen al snel op voorsprong na een kopgoal van Ralf Seuntjens, die gebruik maakte van een fout van Roda-keeper Jan Hoekstra. De spits kreeg een aantal minuten later om de score te verdubbelen vanaf de strafschopstip, maar zijn zachte inzet werd klemvast gepakt door Hoekstra.

Roda was in de eerste helft echter te slordig om kans te maken op een resultaat, terwijl De Graafschap uiterst effectief met de kansen omsprong. Joey Konings zette halverwege de eerste helft de 0-2 op het scorebord, Elmo Lieftink zorgde vlak voor rust voor de 0-3 met een mooi schot in de kruising van het Roda-doel. In de tweede helft deed De Graafschap het rustig aan. Roda kwam niet verder dan een eretreffer via Stefano Marzo.

Excelsior - FC Eindhoven 1-0
Marinus Dijkhuizen heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt met zijn Excelsior. De ploeg uit Rotterdam verloor de voorgaande zes Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden, maar tegen Eindhoven lukte het wél om punten binnen te halen. Reuven Niemeijer werd de matchwinner in Rotterdam: hij zette zijn ploeg na ongeveer een halfuur spelen op 1-0. Eindhoven ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, kreeg voldoende kansen, maar een treffer zat er niet in.

FC Dordrecht - FC Volendam 0-0
Jan Zoutman heeft zijn eerste punt als Dordrecht-trainer binnen. In eigen stadion wist zijn ploeg Volendam knap op een gelijkspel te houden. Het was een eenzijdige wedstrijd: Volendam had het initiatief, maar was voor het doel van Dordrecht veel te slordig.