'Groningen shopt in Keuken Kampioen Divisie en heeft Itakura-opvolger binnen'

'Groningen shopt in Keuken Kampioen Divisie en heeft Itakura-opvolger binnen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 21:01vr 15-01-2021 om 21:01

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 21:03vr 15-01-2021 om 21:03

FC Groningen gaat zich na dit seizoen versterken met Radinio Balker. De Almere City-verdediger wordt de opvolger van Ko Itakura bij De Trots van het Noorden en komt aan het einde van het seizoen transfervrij over.

Dat meldt Voetbal International vrijdagavond. Groningen wilde de 22-jarige Balker eigenlijk deze maand al naar de club halen, maar daar wilde Almere City niet aan meewerken. De club van trainer Ole Tobiasen strijdt volop om promotie naar de Eredivisie en wil Balker daarbij niet missen. Wel zijn Balker en Groningen inmiddels persoonlijk akkoord: de verdediger vertrekt na dit seizoen.

Mark-Jan Fledderus heeft het druk in de winterse transferperiode. Zo heeft Groningen zich al verzekerd van de diensten van Mike te Wierik, die overkomt van Derby County. "Hij zit nu nog in Engeland en moet nog medisch gekeurd worden", geeft Fledderus aan. "Daarna moet hij nog even apart van de groep trainen, dus in het allerbeste scenario hebben we hem er tegen Vitesse (op 23 januari, red.) voor het eerst bij."

De technisch directeur van Groningen is blij met de komst van Te Wierik. "Eerst leek het erop dat we hem alleen konden huren. Dat was voor ons niet zo heel erg interessant. Maar nu we hem voor meerdere jaren kunnen vastleggen, zijn we daar ontzettend blij mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws