Benieuwd naar Slot: 'Advocaat levert wereldprestatie, met Geertruida en Malacia'

Benieuwd naar Slot: 'Advocaat levert wereldprestatie, met Geertruida en Malacia'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 09:25za 16-01-2021 om 09:25

Jan Everse is benieuwd hoe Arne Slot het ervan af gaat brengen bij Feyenoord. De voormalig PEC Zwolle-trainer, door Slot zijn beste leermeester genoemd, zag de hand van zijn voormalig pupil duidelijk terug bij AZ.

"Om zulk positiespel te spelen, heb je als trainer tijd nodig. Het is de vraag of ze Slot die tijd gunnen bij Feyenoord als de resultaten in het begin tegenvallen. Hij heeft niet het krediet van een Advocaat of Giovanni van Bronckhorst en is niet iemand van de Feyenoord-familie. Ik geloof in hem", zegt Everse in De Telegraaf.

"Wel ben ik benieuwd hoe de persoon Slot zal omgaan met de spanning, druk en het verwachtingspatroon als hoofdtrainer van een topclub waar iedereen een mening over heeft", vervolgt Everse. "Daarin is hij nog niet getest. Hij neemt het ook niet van de minste over, want Advocaat levert een wereldprestatie met Feyenoord, met dit materiaal, met Malacia, met Geertruida. Hij laat zijn ploeg heel compact spelen en daarom is Feyenoord moeilijk te verslaan. Voor welk team ook."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Slot een succes bij Feyenoord?

Ja
56%
Nee
44%
(4383 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws