Leicester City mengt zich tussen Premier League-elite, overwerk voor De Jong

16-01-2021 23:58 Laatste update: 23:59
9

Leicester City overnacht als nummer twee van Engeland. The Foxes wonnen thuis met 2-0 van Southampton en sprongen over Manchester City en Liverpool heen.

Leicester City-Southampton 2-0
Het duel tussen twee van de grootste Premier League-surprises tot dusver werd kort voor rust opengebroken: James Maddison werd aan het werk gezet door Youri Tielemans en knalde de bal voorbij Alex McCarthy. De wedstrijd bleef lang spannend en werd pas in minuut vijf van de blessuretijd definitief in het slot gegooid door Harvey Barnes. Leicester City mag nu afwachten hoe de kraker tussen 'concurrenten' Liverpool en Manchester United zondag afloopt en wat Manchester City doet tegen Crystal Palace.

Angers - Paris-Saint Germain 0-1
Regerend Ligue 1-kampioen Paris Saint-Germain heeft de druk op concurrenten Olympique Lyon en Lille opgevoerd en overnacht als koploper van Frankrijk. Heel gemakkelijk ging het echter niet tegen het taaie Angers. PSG wist zijn overwicht twintig minuten voor tijd in de score uit te drukken, via nota bene linksback Layvin Kurzawa. Lyon kan zondag de koppositie weer overnemen als het thuis wint van FC Metz. Lille kan bij een thuiszege op Stade Reims weer naast PSG komen.

Leganés-Sevilla 0-1 na verlenging
Eruopa League-winnaar Sevilla is door in de Copa del Rey, maar had de grootste moeite met Segunda División-club Leganés. De nummer zes van het tweede niveau dwong zelfs een verlenging af tegen de ploeg van Luuk de Jong, die uiteindelijk 120 minuten op het veld stond. Sevilla trok in die verlenging de wedstrijd alsnog naar zich toe, na een solo van Lucas Ocampos.

TOP Oss - Telstar 1-4
Na vier minuten vierde de ploeg van trainer Andries Jonker al een voorsprong. Shayne Pattinama kreeg de 0-1 op zijn naam en in het vervolg van de wedstrijd hield Telstar de regie in handen. Het normaal gesproken zo degelijke Oss werd weggespeeld en dat was mede te danken aan Plet. De ervaren spits maakte na een klein half uur de 0-2 en completeerde na rust zijn hattrick, waarbij vooral de derde Velsense goal van grote schoonheid was.

Een minuut voor tijd redde Mart Remans de eer voor de Brabanders, maar verder dan dat kwam het niet meer. Door de ruime zege en de goals van Plet meldt Telstar zich op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en doet het volop mee in de strijd om de play-offtickets. TOP Oss had daar met een zege ook aanspraak op kunnen maken, maar moet nu pas op de plaats maken en blijft twaalfde.