Breaking news

Man City blijkt toch niet onaantastbaar: Man U beëindigt serie van 21 (!) zeges

Bosz verklaart matige 'Chelsea-start': 'Ziyech drukt hem weg'

Bosz verklaart matige 'Chelsea-start': 'Ziyech drukt hem weg'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 17:57za 16-01-2021 om 17:57

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 17:58za 16-01-2021 om 17:58

Peter Bosz ziet dat zijn oud-pupil Kai Havertz zijn goede spel tot op heden nog niet weet te etaleren bij Chelsea. De trainer van Bayer Leverkusen legt in gesprek met Voetbal International uit hoe dat komt en noemt Hakim Ziyech als één van de redenen.

Bosz ziet dat de 21-jarige Duitser op een andere positie speelt in Londen. "De grootste kwaliteit van Havertz ligt in de zestienmeter van de tegenstander. Daar moet hij komen om doelpunten te maken", stelt de 57-jarige trainer tegenover het weekblad.

Bij Leverkusen speelde Havertz, onder het bewind van Bosz, als hangende tien aan de rechterkant van het middenveld. "Als zijn directe tegenstander opkomt, dan komt hun centrale verdediger bij balverlies in een een-tegen-een met Havertz. Vaak zijn dat niet de snelste spelers. Dus wordt die opkomende back vanzelf teruggeroepen", analyseert Bosz van spel van Havertz in zijn tijd bij Leverkusen.

De oud-trainer van Ajax ziet dat Havertz nu een heel andere rol vervult in de formatie van Frank Lampard. "Bij Chelsea speelt hij nu ook verder naar achteren, want Hakim Ziyech drukt hem weg. Dan komt Havertz te weinig in het strafschopgebied", legt Bosz uit. Havertz maakte tot op heden één treffer in het huidige Premier League-seizoen. De creatieve middenvelder scoorde vorig weekend nog met in de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Morecambe.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws