Supersub Aboukhlal neemt honneurs van Boadu waar: late zege voor AZ

Supersub Aboukhlal neemt honneurs van Boadu waar: late zege voor AZ

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 22:51za 16-01-2021 om 22:51

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 22:54za 16-01-2021 om 22:54

AZ heeft de knappe midweekse uitzege bij PSV een vervolg kunnen geven tegen ADO Den Haag. De nummer zestien van de Eredivisie leek lange tijd op weg naar een verrassend resultaat, maar AZ boog in de slotfase alsnog een achterstand om, dankzij twee treffers van supersub Zakaria Aboukhlal.

De ploeg van Pascal Jansen speelde met dezelfde opstelling als in Eindhoven en ging voortvarend van start. Teun Koopmeiners stuitte echter op Luuk Koopmans, Albert Gudmundsson had tot twee keer toe ook geen succes en Myron Boadu trof zelfs de lat. Later in de eerste helft stuitte ook Jesper Karlsson op Koopmans en miste Boadu nog eens een grote kans, waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

ADO had in de eerste helft één uitval van Vicente Besuijen kunnen noteren en tekende na een uur voor zijn eerste schot tussen de palen: die leverde ook meteen een doelpunt op. Michiel Kramer verscheen na weinig doortastend uitverdedigen voor Marco Bizot en maakte geen fout: 0-1.

Jansen reageerde met vier (!) wissels en bracht onder meer Aboukhlal binnen de lijnen. AZ ging op jacht naar de gelijkmaker en had – nadat Boadu weer miste – uiteindelijk succes. Aboukhlal gleed bij de tweede paal een voorzet van Fredrik Midtsjö binnen: 1-1. De thuisploeg rook dat er meer te halen viel en zag Boadu nog eens gevaarlijk worden: de spits trof echter de paal en ADO leek alsnog met de schrik vrij te komen. Maar dat was buiten Aboukhlal gerekend: de invaller kreeg de bal in de kluts mee, schoot via de paal alsnog de 2-1 binnen en zorgde voor een vreugde-eruptie in Alkmaar.

AZ kruipt weer wat dichterbij de top van de Eredivisie. Nummer vier Feyenoord staat op één punt afstand, terwijl koplopers Ajax en Vitesse vier punten voorsprong hebben op de Alkmaarders. ADO blijft met tien punten op de verraderlijke zestiende plek staan en moet afwachten of Willem II zondag langszij kan komen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws