'Fatsoensnormen bij Feyenoord werden overtreden: papa, je bent ontslagen'

'Fatsoensnormen bij Feyenoord werden overtreden: papa, je bent ontslagen'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 12:47zo 17-01-2021 om 12:47

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 16:15zo 17-01-2021 om 16:15

Na het vertrek van Jaap Stam bij Feyenoord in oktober 2019, werd ook Jean-Paul van Gastel ontslagen. De clubicoon van de Rotterdammers baalt stevig van de manier waarop hem dat ter ore kwam.

Stam hield het na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Ajax voor gezien. Niet veel later werd Van Gastel de wacht aangezegd. "Ik werd wakker gemaakt door mijn zoon: papa, je bent ontslagen. Dat verwacht je niet na twintig jaar. Maar het gebeurde wel. Dat vind ik ongelooflijk. Ik dacht eerst: die kleine heeft wel een slecht gevoel voor humor. We weten allemaal dat de fatsoensnormen in het voetbal vaak ver zijn te zoeken, maar ik vind wel dat ze overtreden zijn. Dit is wel een beetje pijnlijk."

"De club Feyenoord kan hier niets aan doen, maar de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn wel. Eén iemand heeft dit gelekt", vervolgt Van Gastel. "Sjaak Troost, of wie daar over ging, had het mij moeten vertellen. Het is in iemands belang geweest om dit te lekken." De voormalig middenvelder, die vijf interlands voor Oranje speelde, won in 1999 als speler de landstitel met Feyenoord en in 2017 als assistent van Giovanni van Bronckhorst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws