RKC en Willem II houden elkaar in evenwicht in degradatiekraker

17-01-2021 14:09 Laatste update: 16:18
13

RKC Waalwijk en Willem II hebben in een ware degradatiekraker met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft was RKC de bovenliggende partij tegen een zwak Willem II. In de tweede helft toonden de Tilburgers echter veerkracht.

In de eerste helft was RKC dominant. De Waalwijkers kregen al een aantal kansen op de openingstreffer, maar verzuimden om deze af te maken. In de blessuretijd van de eerste helft was het uiteindelijk toch raak. Na een lompe overtreding van Pol Llonch in de zestienmeter kreeg RKC een strafschop. Anas Tahiri legde aan en schoot de bal beheerst binnen: 1-0. De 25-jarige Belg juichte daarna op een emotionele manier. Hij toonde een boodschap voor zijn overleden neefje op zijn ondershirt.

De ploegen gingen uiteindelijk rusten met een 1-0 stand. In de tweede helft kwam Willem II weer iets beter in de wedstrijd. Écht dichtbij de gelijkmaker kwamen de Tilburgers echter nog niet. De in de rust ingevallen Mats Köhlert kreeg in de 56ste minuut wel een kansje, maar hij schoot de bal wild over en naast. De gelijkmaker hing niet echt in de lucht, maar kort na de kans van Köhlert was het wel raak voor Willem II. In de 60ste minuut kopte Kwasi Wriedt een goede voorzet van Köhlert knap binnen.

Na de goal van Wriedt kwam Willem II beter in de wedstrijd en ging het op zoek naar de voorsprong. De Tilburgers creëerden een aantal kansen, alleen werd de bevrijdende 1-2 niet gemaakt. In minuut 65 leek de ploeg van Adrie Koster recht te hebben op een penalty, alleen kwam deze er niet. Na een tikje van Richard van der Venne viel Freek Heerkens op het gras. De scheidsrechter en VAR vonden dit niet genoeg voor een strafschop.

Door het gelijkspel klimt Willem II naar de zestiende plek in de Eredivisie. Die plek zou aan het eind van het seizoen nacompetitie betekenen voor de Tilburgers. RKC staat nog steeds op de veilige vijftiende positie, met een voorsprong van vier punten op Willem II.