De Eredivisie-flops: Ajax levert vier spelers af, Feyenoord en AZ twee

De Eredivisie-flops: Ajax levert vier spelers af, Feyenoord en AZ twee

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 11:00ma 18-01-2021 om 11:00

Ajax is ondanks een 1-0 overwinning op Feyenoord hofleverancier van de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ook AZ, FC Emmen, Heracles Almelo en ADO Den Haag zijn vertegenwoordigd.

Janis Blaswich (Heracles Almelo): Bij uitstek de zwakste schakel van Heracles Almelo. Met welk resultaat was Heracles weggekomen uit Utrecht als de Duitse doelman niet had geblunderd bij de twee tegengoals?

Quincy Promes (Ajax): Hier kunnen we heel kort over zijn: Promes bakte er tegen Feyenoord niets van, zoals de afgelopen weken het geval is. Zelfs de simpelste ballen over vijf meter gingen fout. Wat weet Promes over Ten Hag dat hij steeds mag blijven staan?

Ricardo van Rhijn (FC Emmen): Een waardeloze terugspeelbal leidde de 0-1 en dus weer een valse start van Emmen in. Een ex-international van het Nederlands elftal die de laatste weken zulke slechte wedstrijden op de mat legt.. Hij is vooralsnog niet de versterking die Emmen op dacht te halen.

Dusan Tadic (Ajax): "Tadic was toch zo slecht niet?", horen we je denken. Nee, maar het gedrag van Tadic in de slotfase is captain-onwaardig. Hij ging als een stervende zwaan naar de grond na een akkefietje met Geertruida, die zich wél professioneel opstelde. Gênant gedrag van Tadic.

Myron Boadu (AZ): Boadu is ook tegen ADO niet geslaagd voor het spitsenexamen en is hopeloos uit vorm, zo gaf hij na afloop zelf ook toe. De jonge spits zal er de komende weken hard aan moeten trekken om zijn basisplaats niet te verliezen.

Mark Diemers (Feyenoord): De slechtste Feyenoorder tegen Ajax. Hij deed werkelijk niets goed. Hoe lang houdt Dick Advocaat het vertrouwen nog in de speler die op voorspraak van hem naar De Kuip kwam? Feyenoord-supporters hebben het wel gezien: Diemers moet eruit.

Antony (Ajax): Antony versus Tyrell Malacia. Het is duidelijk wie de strijd gewonnen heeft. De Braziliaanse sambavoetballer kwam er tegen Feyenoord amper aan te pas en dat is de verdienste van Malacia.

Davy Klaassen (Ajax): Klaassen bleek in zijn eerste paar wedstrijden de missing link te zijn voor Ajax, maar maakte die status de afgelopen weken niet waar. Sterker, tegen Feyenoord was de veel te trage Klaassen een van de mindere Ajacieden.

Keziah Veendorp (FC Emmen): Ja, de grootste fout bij de 1-0 was van Van Rhijn, maar de sjokkende Veendorp had meer moeten doen om de tegengoal te voorkomen. En bij de 0-2 kreeg Thomas Buitink veel te veel tijd.

Albert Gudmundsson (AZ): Gudmundsson was een van de minste AZ'ers en daar komt een speler in zijn positie gewoon minder makkelijk mee weg. Over Gudmundsson wordt vaak gezegd dat hij zo talentvol is en meer in zijn mars heeft, maar dan moet het er ook een keer uitkomen.

Ridgeciano Haps (Feyenoord): Speelde tegen Ajax zeker niet z'n meest gelukkige wedstrijd voor Feyenoord. Die één-op-één met Andre Onana.. Tja, die moet er gewoon in. Haps hield het een uur vol in Amsterdam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws