Van Hanegem hekelt 'zielig' gedrag Tadic: 'Ging weer als een stervende zwaan neer'

Van Hanegem hekelt 'zielig' gedrag Tadic: 'Ging weer als een stervende zwaan neer'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 07:26ma 18-01-2021 om 07:26

Willem van Hanegem zag tijdens de Klassieker van afgelopen zondag dat Feyenoord het Ajax knap lastig maakte in de Johan Cruijf Arena. De oud-voetballer heeft begrip voor de tactiek van Advocaat en stelt dat de minimale nederlaag in Amsterdam voor vertrouwen zorgt in Rotterdam.

Ryan Gravenberch opende namens Ajax in minuut 22 het bal. Van Hanegem zag dat Feyenoord na de 1-0 van de thuisploeg eindelijk begon te voetballen. 'Dat ze in eerste instantie achteruit liepen, was op zich wel begrijpelijk. Het is al zo vaak misgegaan in Amsterdam, dan wil je gewoon in eerste instantie op de been blijven', schrijft de oud-voetballer in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem denkt dat Feyenoord uiteindelijk meer heeft aan deze nederlaag, dan wanneer het 0-0 was gebleven. 'Dan had je een punt gehad, maar ik denk dat je beter met 1-0 kan verliezen en zo spelen. Dit geeft vertrouwen.' Feyenoord kwam in de slotfase nog heel dichtbij de gelijkmaker in de Johan Cruijff Arena, iets wat al een lange tijd niet gebeurt was tijdens Ajax-Feyenoord.

'Ajax was echt nerveus in de slotfase en dat is wel even geleden in een Klassieker in Amsterdam. Kijk maar naar Dusan Tadic, die weer als een stervende zwaan ging liggen nadat hij neus aan neus had gestaan met Lutsharel Geertruida. Ik vind dat altijd zo zielig overkomen, dat achterover vallen alsof je iets vreselijks hebt moeten ondergaan', luidt het oordeel van Van Hanegem over de actie van de aanvoerder van Ajax.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws