Van der Sar: 'Op die manier hebben wij hoop dat hij bij Ajax blijft'

Van der Sar: 'Op die manier hebben wij hoop dat hij bij Ajax blijft'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 08:54ma 18-01-2021 om 08:54

De contractverlenging van Brian Brobbey bij Ajax duurt 'vrij lang', erkent Edwin van der Sar. De algemeen directeur van de Amsterdamse club heeft echter goede hoop.

Brobbey heeft een aflopend contract en weigert vooralsnog bij te tekenen. Afgelopen week zeiden trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars het zonde te vinden als de achttienjarige spits vertrekt en zo denkt Van der Sar er ook over.

"Ik weet niet of hij weg wil, maar zijn contract is niet verlengd. We zijn bezig om die te verlengen, maar dat duurt vrij lang", reageerde Van der Sar bij het Ziggo Sport-programma Rondo. Brobbey wordt bijgestaan door Mino Raiola en ook het belang van de zaakwaarnemer weegt mee, weet Van der Sar. "Als wij met Brian praten, is het prima. We hebben vertrouwen in hem. Dat zie je ook in de minuten die hij krijgt. Op die manier hebben wij hoop dat hij bij ons blijft."

De algemeen directeur van Ajax vindt het goed dat Brobbey langzaam wordt gebracht. "In Nederland krijgen talenten een kans, maar dat betekent niet dat je er gelijk negentig minuten moet staan. Gravenberch is ook vroeg gebracht, om daarna weer een tijdje in de luwte geweest te zijn om zijn minuten te pakken, kracht op te bouwen en betrouwbaar te worden."

De Telegraaf en Voetbal International meldden zondagavond dat er een opening is ontstaan in de onderhandelingen tussen Ajax en Brobbey. Niet voor niets mocht de spits invallen in de Klassieker.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws