Van Bronckhorst: 'Gevoelige jongen, maar in potentie een geweldige spits'

Van Bronckhorst: 'Gevoelige jongen, maar in potentie een geweldige spits'

18-01-2021 09:46
19

Nicolai Jörgensen vertoonde tegen Ajax 'signalen van het kampioensjaar', aldus Pierre van Hooijdonk. Giovanni van Bronckhorst stipt aan dat de Deen gevoelig is.

Van Hooijdonk keek zondag tijdens de Klassieker met speciale aandacht naar de spitsen van Ajax en Feyenoord, Sébastien Haller en Jörgensen. "Ze lijken best wel op elkaar, zijn beiden sterk in de lucht. Haller was betrokken bij de enige goal van de wedstrijd en Jørgensen vond ik een heel goede wedstrijd spelen. Hij vertoont signalen van het kampioensjaar", zegt de oud-spits bij Studio Voetbal.

Wedden

Meer odds

Het ontbreekt Jörgensen aan vertrouwen, stelt Van Hooijdonk. "Hij loopt mee te verdedigen, maar een spits hoeft dat in principe niet te doen." Van Bronckhorst werkte jarenlang met de Deense aanvaller en ziet dat hij 'weer terug in vorm aan het komen is'. "Maar het is wel een hele gevoelige jongen. Hij heeft vertrouwen nodig. De komst van Pratto is misschien ook wel een signaal voor hem geweest dat hij weer aan de bak moest. In potentie vind ik Jørgensen een geweldige spits."