Verbazing over actie van Feyenoord-fans: Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk

Verbazing over actie van Feyenoord-fans: "Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 21:45ma 18-01-2021 om 21:45

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam keurt de bijeenkomst van Feyenoord-supporters voor De Klassieker tegen Ajax af. Op beelden was te zien hoe een grote groep zich niet aan de coronaregels hield.

Feyenoord-fans wilden de spelers een hart onder de riem steken voor de kraker tegen Ajax, die verloren ging. De manier waarop wekt verbazing bij Aboutaleb. "Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Er zijn andere manieren om je club te steunen, die wel coronaproof zijn."

"Net zoals anders lieten de spelers hun dank blijken voor de getoonde steun voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd. De politie en niet Feyenoord is op die plek de partij die bepaalt of gedragingen daarbij dusdanig zijn dat moet worden ingegrepen", zegt Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon erover.

De politie besloot niet in te grijpen. "We hebben de supporters wel gewezen op hun verantwoordelijkheid", zegt een woordvoerster. "In het begin werden de afstandsrichtlijnen nog wel opgevolgd. Maar naarmate het drukker werd, verdween het zelfregulerend vermogen en hadden de gesprekken geen uitwerking meer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws