Ten Hag 'wil een muurtje bouwen': 'Ongeloofwaardig voor de buitenwereld'

Ten Hag 'wil een muurtje bouwen': 'Ongeloofwaardig voor de buitenwereld'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 07:54di 19-01-2021 om 07:54

Ajax-coach Erik ten Hag zag zijn ploeg tegen Feyenoord matig voetballen. In de slotfase van de wedstrijd kropen de Amsterdammers door het oog van de naald en daar verdienden zijn spelers een compliment voor, aldus de trainer. Het optimisme van Ten Hag zorgt voor gefronste wenkbrouwen.

Waar Ten Hag zijn ploeg in de media altijd steunt, kan hij tijdens trainingen en besprekingen juist wél kritisch zijn. "Hij wil psychologisch graag een beschermend muurtje om zijn ploeg heen bouwen. Binnen die muren kan hij wel kritisch zijn, helemaal als de spelers weten dat ze buiten de muren beschermd worden", vertelt Jan van Halst in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van Halst stelt wel dat Ten Hag op moet gaan passen met dat positivisme. Als het slecht is, is het slecht. "Als het heel slecht gaat en je blijft roepen dat het allemaal wel meeviel, word je ongeloofwaardig voor de buitenwereld. Wel is het zo dat spelers, die over het algemeen weinig kritisch zijn, die bescherming wel prettig vinden."

Het AD stelt dat het in de kleedkamer van Ajax af en toe flink kan knetteren. 'Binnen de Ajax-muren is hij vlijmscherp en laat hij niets aan het toeval over. Zo zit hij er tijdens trainingen bovenop met zijn coaching. Bekend is ook de stevige vermaning die de nalatige Noa Lang kreeg tijdens een bekerduel met Telstar.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws