Jonk blij met Eredivisie-interesse: 'Zou liegen als ik zeg dat het niet leuk is'

Jonk blij met Eredivisie-interesse: 'Zou liegen als ik zeg dat het niet leuk is'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 08:35di 19-01-2021 om 08:35

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 08:36di 19-01-2021 om 08:36

Wim Jonk neemt het dinsdagavond met zijn FC Volendam op tegen zijn oude club PSV in de KNVB Beker. De oefenmeester krijgt lof vanwege het verzorgde spel van Volendam en wordt, mede daardoor, in verband gebracht met meerdere Eredivisie-clubs.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat niet leuk is", begint Jonk in gesprek met De Telegraaf over de interesse uit de Eredivisie. "Maar dat was ook al toen ik nog voetbalde. Dan waren er ook altijd geruchten en gebeurde er van alles. Dus je raakt er niet meteen van onder de indruk. Wat ik vooral mooi vind, is dat het blijkbaar zichtbaar is wat we hier bij Volendam met de spelers en technische staf aan het doen zijn."

Jonk geeft aan dat hij, ondanks alle geruchten, niet per se weg wil bij Volendam. "Er liggen nog genoeg uitdagingen en ik werk hier nog steeds met veel plezier."

Dinsdagavond neemt Volendam het op tegen PSV, de oude club van Jonk. "We gaan van onze eigen kracht uit, maar wel met een realistische blik. Dus niet als een blinde naar voren lopen, maar zorgen dat je de boel goed compact houdt en zo lang mogelijk in de wedstrijd blijft", aldus Jonk. "PSV is ook nog onderweg, met Roger Schmidt als nieuwe trainer. Ze wisselen ontzettend goede fases af met mindere momenten. (...) Ook voor PSV is er dus nog werk aan de winkel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Jonk klaar voor de stap naar de Eredivisie?

Ja, dat laat hij zien bij Volendam
89%
Nee, nog niet
11%
(1037 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws