PSV wordt in leven gelaten door Volendam en meldt zich bij de laatste acht

19-01-2021 22:51
188

PSV heeft met bijzonder veel moeite de laatste acht van het bekertoernooi bereikt. FC Volendam kreeg voor rust enorme kansen, maar passeerde de uitblinkende Lars Unnerstall niet en in de tweede helft maakten de Eindhovenaren daar gebruik van: 0-2.

PSV mocht de Duitse doelman dankbaar zijn dat het bij rust nog 0-0 stond, want Volendam kreeg grote kansen en verdiende het om in de eerste helft op voorsprong te komen. Samuele Mulattieri, Alex Plat, Nick Doodeman en Boy Deul stuitten echter allen op Unnerstall en daarmee hield de PSV-goalie zijn ploeg in de wedstrijd.

In de rust bleek dat de Brabanders maar liefst veertien schoten tegen hadden gekregen in de eerste 45 minuten en dat ze zelf alleen via Mauro Júnior gevaarlijk waren geweest op de helft van de tegenstander. Zaak dus voor de formatie van trainer Roger Schmidt om na rust uit een ander vaatje te tappen en dat gebeurde ook.

Vanaf de aftrap van de tweede helft oogde PSV een stuk scherper en dat leverde al gauw een doelpunt op. Volendam kon niet goed uitverdedigen door de Eindhovense druk en daardoor werd de bal bij Noni Madueke afgeleverd. De Engelse aanvaller legde hem voor zijn linker en vond vervolgens de verre hoek: 0-1.

Daardoor konden de mannen van Schmidt wat rustiger aan doen, maar ze hielden wel de controle over de wedstrijd. Het Andere Oranje kwam er niet meer aan te pas en het kreeg geen kansen meer op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd besliste PSV de wedstrijd. Denzel Dumfries werd heel licht geraakt in het strafschopgebied en benutte vervolgens zelf de toegekende penalty.

De slotfase werd daardoor van alle spanning beroofd, ondanks dat Mike Eerdhuijzen twee minuten voor tijd nog op de paal kopte. Voor PSV maakte het allemaal niet zo veel meer uit: zij melden zich bij de laatste acht in het bekertoernooi en voor Volendam rest alleen nog de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.