Van der Vaart: 'Zakaria Labyad lijkt het lievelingetje te zijn van Ten Hag...'

Van der Vaart: 'Zakaria Labyad lijkt het lievelingetje te zijn van Ten Hag...'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 08:23wo 20-01-2021 om 08:23

Rafael van der Vaart was blij met de zege van Ajax op Feyenoord, maar hij verbaasde zich over het gebrek aan creativiteit. De oud-international zag dat Ryan Gravenberch na rust node werd gemist.

"Ik vond het opvallend dat ze Feyenoord in de counter niet slachtten. Het was alleen maar tikkie breed en tikkie terug. Terwijl ze met een simpele pass naar voren zo door de verdediging van Feyenoord konden komen", zegt Van der Vaart over De Klassieker (1-0) tegen de NOS.

"Natuurlijk zie ik ook wel dat het verschil tussen Jurgen Ekkelenkamp en Gravenberch enorm is, maar wie moet er dan in? Mohammed Kudus is nog altijd geblesseerd en Zakaria Labyad lijkt het lievelingetje te zijn van Ten Hag...", aldus de 109-voudig international. "Als je die hele wedstrijd tegen Feyenoord ziet, was Daley Blind de enige aan de bal die goed was. De rest viel echt tegen."

Van der Vaart gelooft desondanks in een zege van Ajax op AZ in de achtste finale van de KNVB Beker. "Op de één of andere manier ligt AZ Ajax veel meer. Ze komen wat meer en daardoor krijgt Ajax wat meer ruimte. Maar dan moet Ajax wel die ruimtes benutten natuurlijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie bereikt de kwartfinale van de KNVB Beker: AZ of Ajax?

AZ
62%
Ajax
38%
(3410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws