KNVB waarschuwt het kabinet over avondklok: 'Mogelijkheden nóg verder beperkt'

KNVB waarschuwt het kabinet over avondklok: 'Mogelijkheden nóg verder beperkt'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 20:04wo 20-01-2021 om 20:04

De KNVB heeft woensdagmiddag in een officieel statement gereageerd op het besluit van het kabinet om in Nederland op korte termijn een avondklok te gaan hanteren. De Nederlandse voetbalbond vindt dat de aanvangstijd verschoven moet worden naar een later tijdstip.

Het kabinet presenteerde woensdagmiddag het idee van een avondklok, die moet gaan gelden van 20.30 tot 04.30. De KNVB is het hier niet mee eens en stelt dat het verenigingen door de nieuwe maatregelen steeds moeilijker wordt gemaakt om mogelijkheden tot sporten aan te blijven bieden. De voetbalbond pleit daarom voor een aanvangstijd van 21.30, maar waarschuwt tegelijkertijd voor de impact van een eventuele avondklok.

'Amateursporters en vrijwilligers moeten overdag werken of naar school. Daarna kunnen zij pas aan hun gezondheid werken. Met een avondklok die om 20.30 ingaat, worden die mogelijkheden nu nóg verder ingeperkt', luidt het statement van de bond.

Of er daadwerkelijk een avondklok gaat komen in Nederland blijft nog even de vraag. Minister-president Mark Rutte gaf woensdagmiddag aan dat er eerst nog een debat over gevoerd gaat worden in de Tweede Kamer. Mocht er na dit debat een meerderheid voor een avondklok zijn, dient het kabinet eerst nog een groot aantal formele zaken af te wikkelen voordat de avondklok écht van start kan gaan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws