Ten Hag onthult opvallend Ajax-verzoek: 'Daar is geen gehoor aan gegeven'

Ten Hag onthult opvallend Ajax-verzoek: 'Daar is geen gehoor aan gegeven'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 20:56wo 20-01-2021 om 20:56

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 21:02wo 20-01-2021 om 21:02

Ajax heeft tevergeefs een verzoek ingediend om het wedstrijdschema aan te passen. Dat vertelt trainer Erik ten Hag in het ESPN-interview voor de bekerwedstrijd tegen AZ.

Ajax begint de achtste finale tegen AZ woensdagavond met acht andere basisspelers in vergelijking met de ploeg die aan de aftrap stond in de Klassieker. "We spelen heel veel wedstrijden en zitten in het slechtste schema", begint Ten Hag. Interviewer Jan Joost van Gangelen grijpt vervolgens in. "Waarom het slechtste schema? Dat is duidelijk", aldus de Ajax-coach.

"Elke tegenstander heeft een dag langer rust dan wij", verklaart Ten Hag. "Dat hebben we aangegeven in het overleg met alle clubs, maar er is geen gehoor aan gegeven. Daar moeten we mee dealen. Iedereen zou dat lot moeten treffen, maar goed."

Dat Ten Hag voor zoveel nieuwe namen kiest, heeft zo zijn redenen. "We hebben in de eerste week drie topwedstrijden gespeeld (PSV, FC Twente en Feyenoord, red.). Dan gaat het kaarsje bij sommige spelers uit. En ik kijk ook al verder. We moeten oppassen dat we straks niet de mentale fitheid verliezen, zoals in december. Er komen nog heel veel wedstrijden aan."

Ten Hag wil ook spelers aan het werk zien die normaal gesproken minder speeltijd krijgen, zoals Maarten Stekelenburg,Devyne Rensch, Jurgen Ekkelenkamp, Lisandro Martínez en Edson Álvarez. "We hebben een goed elftal staan. Natuurlijk is het wel minder, anders zouden deze spelers wel altijd spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws