'Energieke' Malacia: 'Daar waar ik kan wil ik zeker een extra bijdrage leveren'

'Energieke' Malacia: 'Daar waar ik kan wil ik zeker een extra bijdrage leveren'

21-01-2021 10:27 Laatste update: 10:47
53

Tyrell Malacia maakte woensdagavond in met de 3-2 gewonnen bekerwedstrijd opnieuw een sterke indruk aan de kant van Feyenoord. De linkervleugelverdediger ontving eerder deze week al de nodige complimenten over zijn goede spel in de Klassieker van afgelopen zondag en de 21-jarige verdediger is blij dat hij zijn sterke optreden een vervolg heeft kunnen geven.

"Ik ben er goed doorheen gekomen, het ging wel lekker voor mijn gevoel”, blikt Malacia na afloop tevreden terug op de gewonnen bekerwedstrijd tegenover Feyenoord TV. De linksback van Feyenoord eiste in de slotfase van het duel een hoofdrol op door een bal van de eigen doellijn weg te werken en daarmee de gelijkmaker van Heracles voorkwam. De energieke Malacia geniet volop van dat soort momenten in een wedstrijd.

"Energie erin brengen, vol gas gaan: daar waar ik extra kan bijdragen wil ik zeker helpen, ja!" Malacia, die voor de zevende keer op rij de negentig minuten volmaakte, zag dat zijn ploeg moeizaam aan de wedstrijd begon. "Wij probeerden via het middenveld te spelen terwijl het daar heel druk was. Zij loerden op onze fouten, om er daarna in de counter gevaarlijk uit te komen. Dan zie uiteindelijk dat de eerste goal daar ook uit komt."

Via doelpunten van Luis Sinisterra, Brian Linssen en Lutsharel Geertruida wist Feyenoord zich echter te herpakken en plaatste het zich voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De aansluitingstreffer in blessuretijd van Adrian Szöke deed er uiteindelijk niet meer toe. Donderdagavond wordt er gestreden om de laatste twee tickets in de kwartfinales van het bekertoernooi. NEC ontvangt in eigen huis Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles gaat op bezoek bij VVV-Venlo. Ajax, sc Heerenveen, PSV, Excelsior, Vitesse en Feyenoord zijn al zeker van een plek bij de laatste acht.