'NEC troeft verschillende Serie A-clubs af en haalt talentvolle aanvaller binnen'

'NEC troeft verschillende Serie A-clubs af en haalt talentvolle aanvaller binnen'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 11:22do 21-01-2021 om 11:22

NEC Nijmegen wil op korte termijn het Belgische talent Thibo Baeten presenteren als nieuwe aanwinst. De achttienjarige aanvaller, die in de belangstelling stond van meerdere clubs uit de Serie A, wordt donderdag medisch gekeurd in De Goffert.

Dat meldt De Gelderlander. De jonge Baeten komt over van Club Brugge en staat in zijn thuisland bekend als een groot talent. De jeugdinternational van België komt bij zijn huidige ploeg echter niet aan spelen toe en beschikt over een aflopend contract. NEC hoeft dus niet heel diep in de buidel te tasten om de talentvolle aanvaller vast te leggen.

Verschillende clubs uit de Serie A toonden eveneens interesse in de diensten van Baeten. Op het EK onder 17 maakte Baeten de nodige indruk en was ook het Spaanse Valencia gecharmeerd van de jonge aanvaller. NEC trekt echter aan het langste eind. Het is niet voor de eerste keer dat NEC en Club Brugge zaken doen met elkaar. Vorig seizoen huurde NEC middenvelder Jellert van Landschoot en nam het Mathias de Wolf over van de Belgische koploper.

Arnaut Danjuma Groeneveld, inmiddels speler van het Engelse Bournemouth, bewandelde eerder de omgekeerde weg. De tweevoudig international verruilde in de zomer van 2018 Nijmegen in voor Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws