Eredivisie en KKD 'uitkomst' in coronatijd: 'Geen risico voor volksgezondheid'

Eredivisie en KKD 'uitkomst' in coronatijd: 'Geen risico voor volksgezondheid'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 10:29vr 22-01-2021 om 10:29

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 10:31vr 22-01-2021 om 10:31

Dit weekend start officieel de tweede seizoenshelft van de Eredivisie, in de Keuken Kampioen Divisie zijn de clubs al begonnen aan de tweede helft van de competitie. Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, is blij dat het voetballen, ondanks de aankomende avondklok, 'gewoon' door kan gaan.

De beide competities in Nederland komen niet stil te liggen, iets waar Bluyssen erg blij mee is. De manager competitiezaken ziet voetbal juist als een uitkomst in corona-tijd. "De gigantische kijkcijfers die er zijn, laten zien dat voetbal een oplossing is om mensen thuis te houden en vertier te kunnen geven in deze tijd. In totaal zijn er 10 miljoen unieke kijkers geweest dit seizoen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Het door laten gaan van de Nederlandse competities zorgt volgens Bluyssen ook niet extra gevaar op verspreiding van het virus. "Die maximaal 1500 voetballers en stafleden, die daarvoor rondreizen, vormen door het frequente testen en de intensieve medische begeleiding geen risico voor de volksgezondheid."

De manager competitiezaken baalt wel van het feit dat sommige spelers zich niet altijd aan de voorgeschreven regels weten te houden. "We leggen er voortdurend de nadruk op dat iedereen zich moet houden aan de gestelde maatregelen. En op momenten dat dat niet gebeurt, zoals met het juichen bij doelpunten of voetballers die toch naar de kapper gaan, dan heeft dat zeker onze aandacht. Het is nu ook onderwerp van gesprek met de clubs. Gelukkig zijn het incidenten, maar daar balen we wel van", aldus Bluyssen.

Ondanks de avondklok, de incidenten en de voorspellingen over 'de derde golf' verwacht Bluyssen dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie dit jaar 'gewoon' uitgespeeld worden. "Mijn gevoel is honderd procent dat we de competities gaan uitspelen. Daar hebben we alle vertrouwen in en het wordt ook steeds realistischer. Maar daarvoor zullen we wel super alert moeten blijven op het naleven van de protocollen en ons steeds bewust moeten zijn van de voorbeeldfunctie die we hebben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Logisch dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie door blijven gaan ondanks de avondklok?

Ja, het is immers werk-gerelateerd
80%
Nee, onbegrijpelijk
20%
(415 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws